Maailman menoa periferiassa Toisin'aan ajattelua silloin tällöin esiintyvässä tajunnanvirtani tuoksinassa...

Homot ja heterot, ääni syvältä... kansan rivien välistä

Lainaan tähän 'yleisön pyynnöstä' seuraavan tekstini sellaisenaan vastauksestani Akuliina Saarikosken provosoivaan ja ylimieliseen blogiin: "Hyvästi heterouden ylivallalle..."

............

Olisi ihan mielenkiintoista tehdä oikea tutkimus, selvitys tai riittävän kattava kysely näistä enemmistö / vähemmistö osuuksista.

Kiihkottomana heterona voin kyllä ens alkuun puristaa sen otastanikin, ja oletan sen osuvan kutakuinkin kohdilleen. Otaksun edelleen suurimman osan heteroista = valtaväestöä olevan kutakuinkin, asiaa ja keskusteluja sivusta seuranneena, samaa mieltä.

Kansan suurin osa, siis se osa, jolta Saarikoski rienaa vievänsä pelkäämänsä ylivallan pelkällä suun pieksännällä, ei jaksa innostua koko homokeskustelusta. Ja miksi, no siksi, että lopultakin koko homostelu ei normaalissa elämässä juurikaan päällepäin näy. Suurin osa heteroistakin ovat maltillisia, vaikka tietävätkin jonkun narisuttavan kaappinsa ovea, se ei elämistä, työntekoa, yhteistyötä eikä kanssakäymistä näiden, suuntautumisestaan huolimatta aitojen ihmisten, kanssa haittaa pätkän vertaa.

Se on sitä käytännön arkielämää joka toimii ja voi hyvin tänäkin päivänä. Sitten ovat nämä joutilaat örveltäjät, homo-aktivistit, jotka hakemalla hakevat nahistelun aiheita kaikista asioista vaikka keksimällä niitä itse. He olisivat suuntauksestaan huolimatta näitä itse itsensä syrjäyttämiä poloisia, jotka kiukuttelisivat suuntauksestaan huolimatta omaa pahaa oloaan.

Omasta mielestänikin, monia homoja/lesboja tuntevana, he ovat ihan oikeita, tuntevia ja ajattelevia ihmisiä. Suhtaudumme asiat tiedostaen täysin tasa-arvoisesti toisiimme. Se suuntautuminen on vähiten syrjimistä aiheuttava asia heteroiden ja homojen kesken tavallisessa arjessa. Näin asia nyt vaan on, Akuliinan söplötyksestä ja provosta huolimatta. Minulla, eikä varmasti valtaosalla muistakaan heteroista ole mitään hinkua tonkia ja tirkistellä kenekään makuukamarin touhuja. Eihän sitä tehdä heteroidenkaan kesken. Yhtä sivistymätöntä se on heteron kuin homonkin likistelyt julkisissa porttikongeissa tai pusikoissa.

Tämä olematon marginaaliasia, eli homojen minimaalisen vähemmistön väkisin kirkkoon tunkeutuminen. Se ei kanna pitkälle, jos vaivaudutaan hetki pohtimaan kuinka kakaramaisesta provosoinnista lopulta on kysymys. Suurimmalle osalle homoista ei ole oleellista nyt pinnalle nostettu kirkon vihkimyskysymys. Se maallisen lain muu puoli, joka on helpostikin jo nyt hoidettu parisuhteen rekisteröimisessä, perimyksissä ja yhteiskunnan tasa-arvoissa on ok jokaisen homon mielestä jonka kanssa olen ihan tietoisesti nyt useasti keskustellut. Ei siihen tarvitse kirkkoa sotkea.

Villakoiran ydin lienee tässä yhteiskunnan yleisessä virinneessä tyytymättömyydessä politiikkaa ja eliittiä kohtaan. Tyytymättömyys hallinnon kykyyn nähdä kansalaisten esiin nostamia todellisia ongelmia oikeassa elämässä, toimeentulossa ja syrjäytymisessä yhteiskunnasta. Tätä tyytymättömyyttä on nyt härskisti käytetty hyväksi ja kanavoitu tässäkin gay pride molotuksessa.

Annan omasta puolestani täysin puhtaat paperit Räsäselle edustamassaan vakaumuksessa, jollaiselle vapaudelle kirkossakin on hyvin tilaa. Kirkko on monituhatvuotisen perinteen tyyssija eikä laivaa hetkessä reivata mihinkään suuntaan. Sitä on aivan turhaan kenenkään syyttelijän enempää uhota. Kyky kiihkottomaan keskusteluun on olematonta näinä aikoina näillä raukoilla rajoilla. Kirkko taipuu ja on jo taipunut pitkälle hyväksymään homot ja muut vähäväkiset kansalaiset.

Kirkko on instituutio, eivätkä sen kivettyneet liturgiat ohjaa nytkään valtaosaa seurakuntalaisiaan sinne eikä tänne. Siksi onkin typerää homojen käyttää lähes puolustuskyvyttömäksi alennettua instituutiota omana käsikassaranaan provoilevassa homohurmoksessaan. En ole olleenkaan vakuuttunut todellisista syistä kirkosta eroamisen perimmäisistä syistä. Ihan yhtä oikeutetusti voisin kuvitella eroamis-buumin kertovan tyytymättömyydestä kirkon munattomuuteen puolustaa Päivi Räsästä, hänen sivistyneesti ymmärtämäänsä näkökulmaa.

Oletan edelleenkin, että merkityksetön kirkosta eroamisen hetkellinen ryöpsäys on enemmänkin hyvä ja tuulettava asia. Suhtaudun siihen hyvin myönteisesti ja kannustavasti. Oletan myös, että kirkkoon passiivisesti kuuluminen ei ole hyväksi kenellekään. Jos asian hyötyä itselleen ei ymmärrä, kannattaa erota ilman isompia uhoja. Se ei ainakaan kansan syviä rivejä jaksa hetkauttaa pätkääkään.

Keskuistelu korkeintaan on nyt ehken avattu, mutta ihan turhaa politrukki Aku-Liina Saarikosken on kuvitella olemattomia hurmoksessaan. Siitä nyt ei valitettavasti ole kysymys. Marginaaliryhmä on ja pysyy marginaalissaan, sitä vahvemmin mitä kiihkottomammin näitä asioita selvitetään ja niistä keskustellaan.

Aikuisen oikeasti sääliksi käy näitä kivettyneiden punaviherstalinististen harhassa elävien aatoksia, jotka ehkä ihan vilpittömästi kuvittelevat olevansa itseoikeutettuja kukkoja pienen tunkionsa päällä.
Fokus on pahasti hukassa ja hakusessa sulkien pörhistelyistä huolimatta tai ehkä juuri siksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Dari-anne Suomalainen

Kirkko voisi jäädä heteromiesten luostarilaitokseksi, saisivat kilvoitella ja odottaa miesylkäänsä ( Jeesus ) kaikessa rauhassa.

Niinhän ne tekivät jo kaksituhatta vuotta sitten.

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Turhaampa lienevät outelleet? Taisi nääs olla sama mies, sano Ketola Jeesusta, joka säikähti tarakalla istuneen Pietarin kamalaa noitumista, tämän tiputettua pitkäsiimalaatikkonsa ja kahautti mopetinsa Jerikon mutkasa mettään.

Mistähän me Dari-Annelle ja naisille luostari sitten keksittäisiin, jos nämä kirkon miehille tuolleen tuuppoovat?

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

HEH! Mitä runoilit Matti H. 9.2. USB:ssa?
Onko muka kovin innokkaasti Persuihin
pyrkinyt tämä Jussi Heino?

Torjunnastako moinen tylyys persuihin
laskiämpreihin turvautumalla?

Heräte, Harmaasusi™

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Kiitos huomiosta Susj. Mut sori, en vain enää saa kiinni mitä ja missä olen mahdollisesti kenellekin kommentoinut, kun en pidä seurantoja. Nimeltä miehen muistan, mutta en asiaa enkä alustaa missä ja kenen USB'ssa olisin tommoisia mennyt miestä moittimaan. Myönnän tok kyynisyyden kyllä joskus läikkyvän.;-)

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

No en enää minäkään, mutta jotain heitit tälle
Heinolle, että suuttui kun Halla-Aho ei muistanut
tervehtiä kun oli tämä Heino oli pyrkimässä
persuihin. (tai sinne päin)

Ajattelin vain, että siitäkö johtuu tuo
kiukku ja haukku.
Jatkuvasti kaivelee pikkupuolueita.

Heräte, Harmaasusi™

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Ai niin joo, ton kyllä muistan... hehh;-) Mies ei kestä kunnon verryttelyä. Tökkäsin kyllä ihan tahallaan ja suuttuhan tuo.

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Sullakii Susj, näytti olevan tupen peluu Siikalan kanssa. Anna palaa, minä en enää jaksa. Parempi kun menen tuohon mettään ja alan puhumaan paksulle petäjälle, saman asian aijjaa. Siltä jos ramin ryöstää ei usko sitä ikinä vaikka olis tupa täynnä 'tuomareita'.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

AYE!
Tästähän siinä on kyse:
Totuus on, että tällä hetkellä mennään systeemillä, jossa
eduskuntavaalien "voittajapuolueet", eli hyvin kyseenalainen
enemmistö muodostavat hallituksen...

Sillä eduskuntavaaleissa 2007 annettiin 2 790 752 ääntä.
Hylättiin: 19 516
Kelvollisia jäi: 2 771 236
Hallituspuolueiden äänimäärä oli 1 618 218.
Kepulit 640 428
Kokomusta 616 841
Virheet 234 429
FSP 126 520

Äänioikeutettuja oli sillä erää 4 292 436. Tasan.
Pitkänmatikan miehet (naiset) saa laskea itse mikä on
hallituspuolueiden äänisaalis äänioikeutetuista. (37,7%)
Usko on siten lujempi.

Muut äänioikeutetut eivät kannattaneet em.
hallituspuolueita. Siis lumedemokratiaa
vaikka voissa paistaisi.

Että tämmöstä nyt, johon ei monikaan uskalla
puuttuu, koska on "maan tapa" kuten korruptio
tämä kummallinen kannatuksen laskenta.

Olen miettinyt tätä parikymmentä vuotta,
jotain mätää tässä on koska systeemi
antaa suuremmat % tällä tapaa.

Nyt taas kerran paneudun asiaan tiiviimmin.

Toimituksen poiminnat